Διαβάστε ακόμα…

Στο οδοντιατρείο Smile Care έχουμε όλες τις δυνατότητες για ακτινογραφική απεικόνιση ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
Ακτινοδιάγνωση

Σε τι βοηθάει η ακτινοδιάγνωση:


Πολλές πληροφορίες για τη θεραπεία και την πρόληψη πολλών παθολογικών καταστάσεων των οδόντων μπορούμε να25 λάβουμε με την ακτινογραφική απεικόνιση είτε μεμονωμένων δοντιών, ή του συνόλου άνω και κάτω γνάθου (πανοραμική ακτινογραφία), ή της γραμμής σύγκλισης (μετά πτερυγίου ακτινογραφία).

Ειδικά στην ορθοδοντική, η πανοραμική και η πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία είναι πολύ σημαντική για τον έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό της θεραπείας, καθώς και για τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.


Ακτινοπροστασία:


Η λήψη ακτινογραφιών στο οδοντιατρείο Smile Care γίνεται με αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας ακτινοπροστασίας, με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και δυνατότητα εξειδικευμένης διάγνωσης.

Κατά τη λήψη των ακτινογραφιών, ο ασθενής φοράει πάντα την ειδική ποδιά ακτινοπροστασίας, η οποία προστατεύει τα όργανα που απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό της ακτινοβολίας, όπως τον θυρεοειδή αδένα και τα γεννητικά όργανα.

Επίσης, τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας από πλευράς απόστασης από την λυχνία εκπομπής της ακτινοβολίας, τόσο για τον ασθενή, όσο και για το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του ιατρείου, και γίνονται μετρήσεις της περιρρέουσας ακτινοβολίας σε τακτά χρονικά διαστήματα από έγκριτο φορέα.


aktinodiagnosi    aktinodiagnosi