Διαβάστε ακόμα…

Διαβάστε χρήσιμα άρθρα και συμβουλές σχετικά με την οδοντιατρική πρόληψη.
Διατροφή

Έλεγχος της κατανάλωσης τερηδονογόνων τροφών:


Ο έλεγχος της κατανάλωσης τερηδονογόνων τροφών σε καθημερινή βάση είναι το μεγάλο μυστικό για την καλή στοματική μας υγεία, πάντα σε συνδυασμό με τακτικό βούρτσισμα και την χρήση των σωστών βοηθημάτων βουρτσίσματος. Οι επιβλαβείς για τα δόντια τροφές σε υγρή ή στερεά μορφή αφθονούν στα καταστήματα τροφίμων και είναι συχνά η πρώτη ελκυστική επιλογή μικρών και μεγάλων. Βλαπτικές για τα δόντια τροφές είναι όσες περιέχουν ζάχαρη. Λέγοντας λοιπόν γλυκά δεν εννοούμε μόνο τις πάστες και τις τούρτες, αλλά και όλα τα άλλα είδη γλυκών σνακ, ιδιαίτερα σε κολλώδη μορφή, οι χυμοί και τα αναψυκτικά με ζάχαρη καθώς και όλα τα ζαχαρωτά.

Στο οδοντιατρείο SMILE CARE, εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα

• Εκπαιδεύουμε τους ασθενείς μας να τρώνε γλυκά χωρίς να τους βλάπτουν στα δόντια.

• Υπενθυμίζουμε τις αρχές της σωστής διατροφής στις τακτικές επανεξετάσεις, ιδίως στα παιδιά που αλλάζουν συνήθειες κατά τα στάδια της ανάπτυξής τους.

• Τονίζουμε ότι η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος μιας οδοντιατρικής θεραπείας.

• Φροντίζουμε τα άτομα της 3ης ηλικίας να προσαρμόζονται στις αλλαγές της στοματικής τους κατάστασης τρεφόμενοι ανάλογα με τις ανάγκες της γενικής τους υγείας.

• Θυμόμαστε πάντα μαζί με τους ασθενείς μας ότι η διατροφή είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας της στοματικής υγείας και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε ένα δυνατό κρίκο.