Διαβάστε ακόμα…

Διαβάστε χρήσιμα άρθρα και συμβουλές σχετικά με την οδοντιατρική πρόληψη.
Κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα σε σχέση με την στοματική υγεία:


Η αντίληψη ότι η καλή στοματική υγεία είναι αποτέλεσμα κληρονομικών καταβολών, οδηγεί πολύ συχνά άτομα και ολόκληρες οικογένειες να παραμελούν την καθημερινή τους φροντίδα με την πεποίθηση ότι δεν εξαρτάται από αυτούς να έχουν γερά δόντια αλλά από … τους προγόνους τους.! Ο μύθος της κληρονομικότητας σίγουρα απαλλάσσει πολύ κόσμο από την ευθύνη για την υγεία τους και την καθημερινή ενασχόληση με την στοματική υγιεινή. Αναμφισβήτητα υπάρχουν γενετικά καθορισμένες προδιαθέσεις στην συμπεριφορά των βακτηριδίων που ζουν στο στόμα μας (της μικροβιακής χλωρίδας του στόματος). Όποιες όμως και αν είναι οι κληρονομικές μας προδιαθέσεις δεν είναι ικανές να μας εμποδίσουν από το να έχουμε γερά δόντια.

Στο οδοντιατρείο SMILE CARE, εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα

• Εκπαιδεύουμε τους ασθενείς στην πρόληψη ώστε η κληρονομικότητα να μην παίζει τον πρώτο ρόλο στην καλή στοματική υγεία.

• Εκτελούμε άριστα τις θεραπευτικές εργασίες έτσι ώστε να μην προκαλούνται ιατρογενείς βλάβες στο στόμα του ασθενή (βλάβες από κακότεχνες προσθετικές αποκαταστάσεις, ατελείς εμφράξεις και άλλες θεραπείες).

• Παρακολουθούμε όλες τις θεραπείες μας με τακτικές επανεξετάσεις για την μακροχρόνια διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

• Εκπαιδεύουμε τους ασθενείς μας στην καθημερινή άσκηση στοματικής υγιεινής, συστήνοντας τα κατάλληλα βοηθήματα, ώστε να ελαχιστοποιούμε την βλαπτική επίδραση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας.

• Κάνουμε εξατομικευμένη συμβουλευτική διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες και της ιδιαιτερότητες κάθε ασθενή.

• Αναγνωρίζουμε τα άτομα υψηλού κινδύνου στην τερηδόνα και τις νόσους του περιοδοντίου εφαρμόζοντας ειδικά προληπτικά μέτρα για κάθε έναν από αυτούς τους ασθενείς.

• Υποστηρίζουμε την προσπάθεια εφαρμογής πρόληψης σε κάθε ασθενή μας σε βάθος χρόνου προκειμένου να κατακτήσουν και να διασφαλίσουν μια άριστη στοματική υγεία στο παρόν και στο μέλλον.