Οδοντίατρος Δρ. Κάτια Ρωμανού

Βιογραφικό:


Αποφοίτησε από το Οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνέχισε με τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές (Μaster of Arts) στο Τορόντο του Καναδά. Το 1992 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθήνας στον τομέα της Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής

Είναι μητέρα τριών παιδιών, ασκεί ως επάγγελμα την Οδοντιατρική για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες από το 1983 και είναι επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα με συμμετοχή (παρουσίαση εργασιών) και παρακολούθηση πολυάριθμων συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΟΔ.ΕΤ.Ε.ΑΣ. (Οδοντιατρική Εταιρεία Μελέτης και Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) και μέλος του ΔΣ από της ιδρύσεώς του το 1992 μέχρι το 1998. Μέλος της Ευρωπαϊκής Παιδοδοντικής Ακαδημίας από της ιδρύσεώς της το 1992, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοδοντίας και άλλων ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών.

Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών εργασιών, έχει αρθρογραφήσει στον ελληνικό περιοδικό τύπο για θέματα που αφορούν την πρόληψη και την ολιστική οδοντιατρική. Επίσης, έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εθελοντικά προγράμματα προαγωγής της στοματικής υγείας σε δεκάδες σχολεία και άλλες κοινοτικές ομάδες μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση προγράμματος δωρεάν προσφοράς οδοντιατρικής θεραπείας, με κινητή οδοντιατρική μονάδα της ΟΔ.ΕΤ.Ε.ΑΣ, σε ιδρύματα και σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες κατά τα έτη 1992-1996 όπου και έχει προσφέρει εθελοντικά θεραπευτικές οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Είναι ιδρυτικό μέλος της οδοντιατρικής εταιρείας Παιδοδοντικό Αθηνών Α.Ε. το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Eurodentica AE, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και μέλος του ΔΣ μέχρι το 2004. Ήταν επιστημονικά υπεύθυνη του ιατρείου Eurodentica Καλλιθέας το οποίο μετονομάστηκε το 2008 σε Smile Care. Από το 1997 οι παιδοδοντικές και ορθοδοντικές μας υπηρεσίες διευρύνθηκαν με το τμήμα Εξειδικευμένης Οδοντιατρικής Φροντίδας Ενηλίκων, στο οποίο λειτουργούν όλες οι ειδικότητες της σύγχρονης οδοντιατρικής. Η διεύρυνση αυτή ήταν αποτέλεσμα των αιτημάτων των οικογενειών των παιδιών στα οποία ασκούσαμε την παιδοδοντία. Ήθελαν και οι γονείς να έχουν ολιστική οδοντιατρική φροντίδα όπως και τα παιδιά τους και στον ίδιο χώρο με αυτά.

Στόχος της:


Είναι όλοι οι ασθενείς του ιατρείου Smile Care να φθάσουν μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας τους και τη συστηματική τους παρακολούθηση, σε τέτοιο σημείο στοματικής υγείας που να χρειάζονται μόνο προληπτικό έλεγχο.

Το πιστεύω της:


Συνέπεια στην αρχή της εμπιστοσύνης και του σεβασμού στη σχέση οδοντιάτρου-ασθενή και εξατομικευμένη προληπτική και θεραπευτική προσέγγιση για κάθε ασθενή.