Διαβάστε ακόμα…

Στο οδοντιατρείο Smile Care προλαμβάνουμε και θεραπεύουμε κάθε νόσο των δοντιών.
Ενδοδοντία

Τι είναι η ενδοδοντία:


Ενδοδοντία είναι η ειδικότητα που ασχολείται με την θεραπεία του εσωτερικού τμήματος του δοντιού, του πολφού, ενός ιστού που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο και να δημιουργήσει έντονα οδοντιατρικά προβλήματα.

Το εσωτερικό του δοντιού, εκτός από τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς, αποτελείται από τον πολφό, ο οποίος προστατεύεται από τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς, και έτσι δεν προσβάλλεται από τα μικρόβια της στοματικής μας κοιλότητας, εκτός εάν οι σκληροί αυτοί ιστοί προσβληθούν από τερηδόνα ή υποστούν κάταγμα, οπότε ο πολφός μολύνεται και παρουσιάζει φλεγμονή.

endodontia    endodontia

Ενδοδοντική θεραπεία:


Η ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση επιτρέπει στο προβληματικό δόντι να παραμείνει στο στόμα, διατηρώντας την ικανότητά του για μάσηση, χωρίς να μας πονά, ακόμα και αν έχει καταστραφεί η ζωτική λειτουργία του. Στόχος της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) είναι η παραμονή του δοντιού στο στόμα μας.

Τις περισσότερες φορές η ενδοδοντική θεραπεία είναι αναγκαίο να συνδυάζεται με άλλες θεραπείες, όπως η περιοδοντική θεραπεία και απλές ή εξειδικευμένες προσθετικές κατασκευές, όταν λόγω τερηδόνας ή κατάγματος υπάρχει μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας.

Στο οδοντιατρείο μας:

• Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τον πόνο που προέρχεται από φλεγμονές του πολφού.

• Επιλέγουμε κατά περίπτωση το συνδυασμό της ενδοδοντικής θεραπείας με άλλου είδους θεραπείες, εντάσσοντάς την σε ένα συνολικό σχέδιο θεραπείας, το οποίο να αποφέρει στον ασθενή το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

• Σεβόμενοι το χώρο που καταλαμβάνει κάθε δόντι στη στοματική κοιλότητα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε αυτή τη θέση, αποκαθιστώντας ακόμα και τις σπασμένες ρίζες.

•Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, το κλειδί για την αποφυγή της ενδοδοντικής θεραπείας. Τα δόντια μας μπορούν να σωθούν με τη σωστή στοματική υγιεινή, τη σωστή διατροφή, την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο και την έγκαιρη θεραπεία της τερηδόνας.